Data in beweging event goed ontvangen!

Op 16 juni was het Enexis kantoor in Zwolle kort het middelpunt van het ‘data in beweging’ event van de Young Energy Professionals. Enexis organiseerde samen met EDSN een middag vullend programma op het gebied van data voor jonge collega’s uit de energiesector.

​Zo’n 60 deelnemers van o.a. de Gasunie, Shell, Eneco, Stedin, EDSN, PSvdL, Essent, RWE, Energy Delta Institute, Tennet, Fudura en Enexis werden door vier inspirerende sprekers door de dag geloodst.

De deelnemers werden door Mathijs Grummel (EDSN) meegenomen in de Europese regelgeving met betrekking tot privacy, kregen van Mark Bruijn en Bram Seinhorst de ins- en outs over datagebruik in een ‘Solar Boat‘ (Solar Boat Twente) en werden door Aykut Uysal en Louis Dietvorst (Enexis) meegenomen in respectievelijk de data ontsluiting van assets en blockchain technologieën.

Naast de sprekers was er ruimte voor de deelnemers om kennis te maken met elektrisch vervoer. Zo was er de mogelijkheid om een rondje (mee) te rijden in één van de drie meegebrachte elektrische auto’s. Ook kregen de deelnemers de mogelijkheid om een rondleiding te volgen in het Enexis huis.

Aan het einde van de middag was er ruimte voor de aanwezigen om met een drankje het evenement af te sluiten en om de verbinding te zoeken met andere collega’s uit de energiesector. Deelnemers reageerden enthousiast op het evenement, waardoor naast data, ook de sector in beweging kwam!