Collegetour Peter Terium bij Essent

Op 26 juli werd er op het Essent hoofdkantoor te Den Bosch een College Tour georganiseerd. Dit event, geïnspireerd door het gelijknamige programma gepresenteerd door Twan Huys, had eenzelfde setting. In dit geval was de geïnterviewde niemand minder dan Peter Terium, CEO van RWE en voormalig CEO van Essent. De plek van Twan Huys was ingenomen door Jentien Keyzer, een externe psycholoog, en de plek van de studenten door leden van Jong Essent en Young Energy Professionals.

Naast de reguliere vragen zoals ‘hoe een dag van Peter Terium er normaal uit ziet’ werden er ook wat meer persoonlijke vragen gesteld die een goede kijk gaven op wat voor persoon Peter Terium daadwerkelijk is. Waar groeide hij op, hoe was zijn jeugd, hoe heeft hij zijn vrouw ontmoet (op vakantie in Brazilië). Peter wilde vroeger het liefst automonteur worden en zijn moeder vond hem een ‘welbespraakt, druk baasje’.

Het mooiste advies wat hij tijdens het interview heeft gegeven was het volgende: “Zoek niet je volgende nieuwe baan maar zoek de juiste nieuwe baas”.

En hoe hij nu uiteindelijk op de stoel van CEO terecht was gekomen? “Intelligentie gecombineerd met de durf om te fantaseren. Op zoek gaan naar kansen en mogelijkheden en je dan zodanig vastbijten dat je er een succes van maakt”.